Właściwości filtrów magnezowych

Stosując je w kuchni, można nie tylko uzdatnić wodę kranową, zmiękczyć ją i pozbawić chloru, ale także przygotować na bazie przefiltrowanej wody smaczne i zdrowe napoje. Pijąc więc wodę przefiltrowaną przez reklamowane w telewizji filtry Dafi Mg+, można mieć pewność, że niedobór magnezu będzie codziennie niwelowany. Dzięki temu zapobiegniemy stanom zmęczenia, depresji, skurczom mięśni, schorzeniom układu krążenia.
Krok 1.
Górna pokrywa filtra wychwytuje zanieczyszczenia mechaniczne. Odpowiednio zaprojektowana zapewnia właściwą cyrkulację wody poddawanej filtracji.
Krok 2.
Siateczka filtrująca zatrzymuje znajdującą się w wodzie zawiesinę lub osad np.: pianę, tłuszcz.
Krok 3.
Mieszanka węgla aktywnego oraz żywicy jonowymiennej redukuje zanieczyszczenia organiczne, chlor, metale ciężkie. Woda dodatkowo wzbogacana jest w jony magnezu.
Krok 4.
Dolna pokrywa o mikroporowatej strukturze przeprowadza powtórną filtrację mechaniczną, zapewniając najwyższą czystość wody.

Czy wiesz, że…

Filtry przed zapakowaniem poddawane są sterylizcji parą wodną,
celem zapewnienia czystości mikrobiologicznej.
Filtry magnezowe zapewniają nie tylko skuteczne oczyszczanie wody, ale także wzbogacają ją o magnez, który jest podstawą zdrowej diety i utrzymuje nasz organizm w równowadze.